Vrouwen op de redactie

Door Roelant op donderdag 10 april 2008 17:12 - Reacties (5)
Categorie: Life at the Office, Views: 6.286

Er is geen ontkennen meer aan. De vooroordelen kloppen. Stuur een stel mooie vrouwen naar het mannenhol wat door moet gaan voor het kantoor van Tweakers.net en chaos is gegarandeerd. Toch?

Okť, chaos is misschien wat overdreven, maar van enige hilariteit was absoluut sprake toen vanmiddag twee 'pitspoezen' namens Nintendo aanbelden om onze aandacht te vragen voor Mario Kart Wii: het spel wordt 11 april gelanceerd.

De dames hadden zelf al een compact cameratje bij zich voor het schieten van wat beeldmateriaal, maar natuurlijk kon ik het niet laten om ook even mijn eigen cam te pakken en die bleek liggend op de printerbar precies een mooi overzichtsplaatje te hebben. Terwijl ik dus met de camera van dames de weer ging, leek het me een leuk idee om mijn eigen camera - die er tenslotte zo mooi voor lag ;) - alvast een filmpje te schieten.

Gezien zijn opmerking aan het eind had het me trouwens niet verbaasd als Wilbert daar behoorlijk van had gebaald, maar niets was minder waar: hij vond het een giller en wilde het filmpje zelfs hebben voor op het redactieblog - waar het ondertussen dus te vinden is. :D

Het betere werk op goede vrijdag

Door Roelant op vrijdag 21 maart 2008 21:03 - Reacties (1)
Categorie: Life at the Office, Views: 3.954

Het lijkt wel Sinterklaas op het Tweakers.net kantoor de laatste dagen: de deurbel draait overuren om de divers bezorgdiensten aan te kondigen die ons overladen met pakken en pakjes vol met nieuwe spullen voor het nieuwe kantoor. Ho, stop! Nieuwe kantoor? Juist: als je de Tweakblogs een beetje volgt, was een en ander ook al eerder te lezen op het weblog van Wilbert.

Lang verhaal kort: we zitten nogal dicht op elkaar in Amersfoort tegenwoordig, dus het was de hoogste tijd voor meer ruimte. Na flink wat getouwtrek (voor een deel zijn we daar zelfs nog mee bezig) hebben we het voor elkaar gekregen dat we de afdeling onder ons in hetzelfde pand erbij mogen huren. En als we dan toch bezig zijn, maken we van de gelegenheid en financiŽle ruimte (wie zei dat de overname door VNU geen voordelen had? :P) graag gebruik om een gameroom, review- en testlab en fotoruimte in te richten.

Oh, en waarom het Sinterklaas was? Gisteren zijn de bestelde TV's voor de gameroom gebracht en vandaag (goede vrijdag, dat verzin je niet) arriveerde de Xbox 360 die Microsoft ons toestopte en een enorme berg door MSI gesponsorde hardware voor het review- en testlab aan - waarvan het meeste zó nieuw is dat het koud een paar dagen in de Pricewatch staat.

Oh, en had ik al gezegd dat we een alarmsysteem hebben laten aanleggen? ;)

Geile hardware Geile hardware
Xbox 360 Uitgepakte lcd-tv
Twee vette lcd-tv's


Omdat ongetwijfeld niet alle foto's het tot een blogpost halen (daar is gewoon niet altijd tijd voor) ben ik een fotostream begonnen, waar alle foto's met een paar klikken automagisch worden neergezet vanuit m'n fotoproggel. Geinteresseerd? Vanaf nu kan iedereen dus ongegeneerd meegluren.

Kijkjes in de keuken

Door Roelant op vrijdag 14 december 2007 16:42 - Reacties (2)
Categorie: Life at the Office, Views: 2.423

“In de keuken” van een website meekijken heeft iets magisch, hoe wordt er gewerkt om een (of je favoriete) site te maken tot wat het is. Hoe ziet de backend eruit? Waar draaien de servers op? Van serverbeheer tot redactie, bij Tweakers.net hebben een redelijk open keuken, om maar even in kookjargon te blijven. En het is niet alleen leuk om mee te kijken, ook het “kijkje geven” is leuk als je er de tijd voor hebt. Via het forum, of via weblogs zoals deze.

Met de introductie van de Redactieblogs creŽerde wel al de ruimte voor een informelere uitlaatklep, om onze niet-zo-objectieve/journalistieke mening te ventileren, zeg maar. Of zaken die gewoon geen nieuws, geen review en geen .plan zijn en je toch graag kwijt wil. Iets waar we in de .plans wel eens naar neigden, bijvoorbeeld met de fotoverslagen, maar het blijft toch een wat formeel medium ervoor.

Met de recent geÔntroduceerde weblogs voor abonnees, die uiteraard ook voor de crew beschikbaar zijn, ontstaat weer een nieuwe mogelijkheid. Om niet te stellen dat daar in feite natuurlijk alles mogelijk is, omdat het op persoonlijke titel geschreven wordt - net als ik hier doe eigenlijk.

Zo schrijft Yoeri het een en ander over de onderwerpen die hij vanuit zijn functie als eindredacteur en reviewcoŲrdinator tegenkomt, patst Robin met onze visitekaartjes (een ontwerp waar we inderdaad nog steeds erg blij mee zijn, eerder maakte ik voor de users van A61 al eens een showcase van onze huisstijl) en post rob_ert toepasselijkerwijs op zijn blog over de kleine aanpassingen die hij nog doorgevoert heeft in de weblogs (iets wat normaal ook inderdaad een .plan niet zou halen). Toch leuk. :)

Chocopret

Door Roelant op woensdag 14 november 2007 14:02 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorie: Life at the Office, Views: 1.823

Tweakers.net headquarters is vanmorgen veranderd in een vrouwenwalhalla. Onder vermelding van www.datiswelheelveel.nl werden we bedolven onder een berg chocoladeletters:

chocoladeletters.jpg


Smakelijk eten... ;)