Kijkjes in de keuken

Door Roelant op vrijdag 14 december 2007 16:42 - Reacties (2)
Categorie: Life at the Office, Views: 2.458

“In de keuken” van een website meekijken heeft iets magisch, hoe wordt er gewerkt om een (of je favoriete) site te maken tot wat het is. Hoe ziet de backend eruit? Waar draaien de servers op? Van serverbeheer tot redactie, bij Tweakers.net hebben een redelijk open keuken, om maar even in kookjargon te blijven. En het is niet alleen leuk om mee te kijken, ook het “kijkje geven” is leuk als je er de tijd voor hebt. Via het forum, of via weblogs zoals deze.

Met de introductie van de Redactieblogs creëerde wel al de ruimte voor een informelere uitlaatklep, om onze niet-zo-objectieve/journalistieke mening te ventileren, zeg maar. Of zaken die gewoon geen nieuws, geen review en geen .plan zijn en je toch graag kwijt wil. Iets waar we in de .plans wel eens naar neigden, bijvoorbeeld met de fotoverslagen, maar het blijft toch een wat formeel medium ervoor.

Met de recent geïntroduceerde weblogs voor abonnees, die uiteraard ook voor de crew beschikbaar zijn, ontstaat weer een nieuwe mogelijkheid. Om niet te stellen dat daar in feite natuurlijk alles mogelijk is, omdat het op persoonlijke titel geschreven wordt - net als ik hier doe eigenlijk.

Zo schrijft Yoeri het een en ander over de onderwerpen die hij vanuit zijn functie als eindredacteur en reviewcoördinator tegenkomt, patst Robin met onze visitekaartjes (een ontwerp waar we inderdaad nog steeds erg blij mee zijn, eerder maakte ik voor de users van A61 al eens een showcase van onze huisstijl) en post rob_ert toepasselijkerwijs op zijn blog over de kleine aanpassingen die hij nog doorgevoert heeft in de weblogs (iets wat normaal ook inderdaad een .plan niet zou halen). Toch leuk. :)

Volgende: Verslaggeving CeBIT dit jaar 03-'08 Verslaggeving CeBIT dit jaar
Volgende: Chocopret 11-'07 Chocopret

Reacties


Door Tweakers user rob_erwt, maandag 17 december 2007 15:31

Laat ik nu net een update hebben doorgevoerd waardoor ik mijn eigen weblog url moest aanpassen.

De juiste url is dan ook http://rob-erwt.tweakblogs.net.

Zo, dat was weer genoeg ego-promotie... ;)

[Reactie gewijzigd op maandag 17 december 2007 15:31]


Door Tweakers user endless, dinsdag 22 januari 2008 11:29

Kijkjes in de keuken bij een bedrijf zoals t.net is altijd erg leuk! :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 22 januari 2008 11:29]


Reageren is niet meer mogelijk