En dan ineens is het afgelopen

Door Roelant op maandag 20 juli 2009 16:31 - Reacties (35)
Categorie: Tweakers.log, Views: 7.011

Als ik de eerste woorden van dit verhaal in een nieuw tekstbestandje typ, is het woensdag 20 mei. De dag voor hemelvaartsdag. Er staat een briefing door het VNU MT op de agenda en de details van de intern al eerder aangekondigde reorganisatie zullen bekend worden gemaakt.

VNU heeft last van de recessie en moet reorganiseren. Ik weet dat er naast de tijdelijke contracten, waarvan al eerder bekend was dat we ze niet kunnen verlengen, vandaag twee mensen te horen krijgen dat hun vaste contract zal worden opengebroken. Pijnlijke beslissingen, één voor één, waar we als "Tweakers MT" best moeite mee hebben. Dit is een first.

Wat we nog niet weten, is dat mijn eigen contract het derde zal zijn.

Tweet Screenshot

De redenen zijn simpel en zoals ik ze al van de twee andere contracten ken: economische teruggang, de noodzaak te snijden in de kosten. En in mijn specifieke geval: de wens dat niet uitsluitend op productieniveau te doen. Functioneren of mijn persoon staan er los van, er is uitsluitend op functieniveau gekeken en mijn functie is de "beste" van een aantal hoe dan ook slechte opties bevonden.

Op inhoudelijke details kan en wil ik publiekelijk natuurlijk niet ingaan, maar het is te onrealistisch om waar te zijn. Unreal. Bijna zes jaar nadat ik officieel als werknemer bij Tweakers.net in dienst kwam, wat op zijn beurt nog eens twee jaar was nadat ik lid werd van de crew, "de familie".

6 jaar in visitekaartjes Ik heb het bedrijf achter Tweakers.net zien groeien van een one-man-show, tot een intieme club en uiteindelijk tot de professionele organisatie die het vandaag de dag is. De laatste jaren van mijn leven waren intens - en steeds intenser - met dat Tweakers.net verbonden.

Aan die intensieve verbondenheid komt vandaag een einde. In hoeverre ik verbonden blijf aan de Tweakers.net community is natuurlijk mijn eigen keuze, maar het zal hoe dan ook niet meer hetzelfde zijn.

Dit heeft niemand binnen Tweakers kunnen voorzien of voor mogelijk gehouden. Ik ga afscheid nemen van een bedrijf wat meer dan een bedrijf voor mij is en waar ik nog steeds over praat als "we" in plaats van "ze".

Nu, twee maanden later, ben ik aan het idee gewend geraakt. De juridische zaken zijn afgerond en toekomstplannen beginnen vorm te krijgen. De blik op vooruit, hoe onwennig dat soms nog is. Tijd om de laatste puntjes op de i te zetten, het echte afscheid nemen kan beginnen.

Ik geloof ook dat je geen nieuw hoofdstuk kunt beginnen zonder het vorige eerst fatsoenlijk af te sluiten, dus vandaag ga ik "terug naar zwart". De cirkel is dan rond: ik word weer een "gewone" bezoeker, zoals ik ooit begonnen ben. Dan kunnen Tweakers.net en ik elkaar opnieuw leren kennen en kunnen we opnieuw kijken of (en zo ja: wat) we elkaar iets te bieden hebben.

En zo niet zijn er in ieder geval de goede herinneringen aan een prachtige tijd, waar ik zonder twijfel veel van ga missen.

Leeg bureau

Volgende: Tweakers.net op Twitter (2) 05-'09 Tweakers.net op Twitter (2)

Reacties


Door Tweakers user Worran, maandag 20 juli 2009 16:48

balen , best wel zuur om zo aan het einde moeten komen als actieve werknemer,

veel succes met je nieuwe baan in iedergeval :)

Door Tweakers user RobIII, maandag 20 juli 2009 17:02

Het ga je goed Roelant! Sterkte en succes met whatever je vindt op je pad naar een nieuwe toekomst! :w

Door Tweakers user arnoudwokke, maandag 20 juli 2009 17:03

En dat is volledig wederzijds Roelant; ik geloof dat je hier erg wordt gemist. Om voor mezelf te spreken: ik vind het echt enorm jammer dat je hier niet meer op HQ zit en ik mis de gesprekken die we geregeld hadden over van alles en nog wat - en natuurlijk over telefoons en alles wat erbij hoort. Nu is dat niet iets wat per se hoeft te stoppen bij een vertrek, maar je hebt gelijk: het wordt anders dan het was.

Verandering is niet per se altijd verkeerd, maar soms zou je willen dat de klok teruggedraaid kon worden en er andere beslissingen zouden worden genomen :|

In elk geval ook van mij veel succes met het richten van de blik op 'vooruit'. I know you can do that :)

Door Tweakers user bobwarley, maandag 20 juli 2009 17:14

Veel succes Roelant en helaas! Thanks 4 alles wat je voor Tweakers hebt gedaan!

En je zal vast een flinke ontslagvergoeding mee hebben gekregen (een ton ofzo?) en een finke hoeveelheid maanden WW (+aanvulling vanuit VNU) heb je om naar ander werk uit te kijken. Dus we hoeven je voorlopig geen zorgen om je te gaan maken :D

[Reactie gewijzigd op maandag 20 juli 2009 17:17]


Door Tweakers user Roelant, maandag 20 juli 2009 17:27

Een ton? In welke droomwereld leef jij? :D
Ik ben 28, you do the math.

Verder kan en wil ik zoals gezegd niet op inhoudelijke details ingaan. :)

[Reactie gewijzigd op maandag 20 juli 2009 17:28]


Door Tweakers user Bor, maandag 20 juli 2009 17:34

Hé Roelant.

Volkomen k*t om dit te lezen. Ik wens je dan ook sterkte als normale user en ik hoop dat je in de community een goede en leuke plaats weet te bemachtigen nu jouw naam niet meer in rood gedrukt staat.

Door Tweakers user Boudewijn, maandag 20 juli 2009 18:05

Zonde, ik vond je een van de betere\redelijkere crewleden.

Erg jammer, maar helaas.

Door Tweakers user twixx, maandag 20 juli 2009 18:34

Jammer zeg! Ik hoop dat je snel iets vind wat minstens net zo leuk is! Je ervaring is in ieder geval uniek.

Door Tweakers user chim0, maandag 20 juli 2009 18:39

Hey Roelant,

Balen man, ik weet precies hoe het is toen ik mijn eerste vaste baan verloor, je stort compleet in.. :N Heel veel sterkte en succes in de toekomst!

Trouwens, je zegt dat je 28 bent maar je geboortedatum is 1970? :o

Door Tweakers user StM, maandag 20 juli 2009 18:54

Dat is het begin van de unix timestamp ;)

Door Tweakers user Erkens, maandag 20 juli 2009 18:56

* Erkens zwaait naar Roelant
Ik weet uit ervaring hoe het is om weg te moeten bij Tweakers terwijl niemand je kan missen :P

Anyway, ik ben uiteindelijk goed terecht gekomen en ik neem aan dat dit bij jou ook geen probleem zou moeten zijn. Ik spreek je nog wel een keer neem ik aan, wel jammer overigens dat ik niet aanwezig was op je "laatste" dag. * Erkens kijkt eens boos naar Daniel :*.

Door Tweakers user stefklep, maandag 20 juli 2009 19:11

En intern viel er niks te regelen, zie immers regelmatig banen voor HQ tweakers voorbij komen ;>)

Door Tweakers user Henri, maandag 20 juli 2009 19:33

Roel,

Veel sterkte met deze tegenslag, uiteindelijk zijn we allemaal maar voorbijgangers.
Ik ben er van overtuigd dat het sluiten van deze deur, ruimte geeft aan het opengaan van vele. Komt vast helemaal goed.

Good luck! :)

Door Tweakers user GENETX, maandag 20 juli 2009 19:45

:w Roelant. Thanks voor alles en heel veel succes bij het vinden van een nieuwe baan. We gaan je zeker missen.

Door Tweakers user GrooV, maandag 20 juli 2009 19:45

@Stefklep,

Ik kan me voorstellen dat hij niet van projectmanager naar pricewatch aanvuller wil gaan

Door Tweakers user golfdiesel, maandag 20 juli 2009 19:51

En dit alles nu net de berichten uit Duitsland komen dat het ergste achter de rug lijkt te zijn...
De industrie trekt aan dus ook Nederland profiteert daar direct van.

Erg zuur om zo te moeten gaan. Veel sterkte in je zoektocht naar een nieuwe baan.

Door Tweakers user LuckY, maandag 20 juli 2009 20:20

:w Succes met het zoeken... het staat in iedergevaal leuk op je CV... mits je in de goede branche terecht komt :)

[Reactie gewijzigd op maandag 20 juli 2009 20:20]


Door Tweakers user NaliXL, maandag 20 juli 2009 20:25

Helaas nooit bij tweakers.net gewerkt (wie weet ooit :z ), maar toch. Rot om te horen dat er mensen ontslagen worden. En ontzettend veel geluk en sterkte toegewenst voor de komende tijd!

Door Tweakers user mardwick, maandag 20 juli 2009 20:46

Moderator minder.

Het gaat u goed :) .

Door Tweakers user DaMarcus, maandag 20 juli 2009 20:48

Ondanks dat we elkaar niet kennen wil ik je sterkte wensen met het zoeken naar een nieuwe baan :)

Door Tweakers user MetalfanBlackness, maandag 20 juli 2009 21:17

Jammer dat je moet gaan, suc6 met (het vinden van) een nieuwe baan.

Door Tweakers user zeef, maandag 20 juli 2009 21:43

Dank voor alles en dan ook echt alles en dat is super veel!!!!. Roelant is oké olé olé :'(

Door Tweakers user FireWood, maandag 20 juli 2009 22:21

Sneu, maar helaas werkelijkheid.
Als opstekertje: Het kan altijd slechter.

Door Tweakers user Faust, maandag 20 juli 2009 22:29

Het spijt me om te horen dat je oude baan vervalt.
Maar vergeet niet wat ze zeggen: "things will always get worse before they get better".
Het komt allemaal wel goed hoor!
Je bent nog erg jong, wat je voor t.net gedaan hebt staat erg mooi op je CV dunkt mij.
Ik durf er mijn tweakers-account voor in het vuur te steken dat je binnen enkele maanden op je blog een foto van je nieuwe kantoor post 8-)
Dus ondanks het vervelende feit van je ontslag, moet je maar denken dat jou nu nieuwe, wellicht nog interessantere uitdagingen te wachten staan.
Ik groet u.

Door Tweakers user Tomsworld, maandag 20 juli 2009 23:45

Roelant,

Spijtig dit te lezen, ik wist niet dat het er zo slecht aan toeging in de uitgeverswereld.

Hopelijk kan je je snel in een nieuwe uitdaging engageren en ben je later misschien blij om wat er nu gebeurd is.

Succes en hopelijk horen we af en toe nog wat van je.

Tom

Door Tweakers user silverstorm, dinsdag 21 juli 2009 00:32

Roelant,

Bedankt voor alles.

Het ga je goed.

Door Tweakers user Wes, dinsdag 21 juli 2009 02:02

Eerst Erkens en nu jij. :o Ik had geen idee dat het zo slecht ging. Erg jammer om (weer) iemand met zo'n goede bijdrage te moeten missen. :(

Ik wens je veel succes bij het vinden van ander werk, er is vast meer werk wat in je straatje past. Het zal nooit hetzelfde zijn als werken bij T.net, maar anders is niet persé beter of slechter. :)

Door Tweakers user Parabellum, dinsdag 21 juli 2009 04:16

Ik ken je niet persoonlijk maar doet weinig ter zake. Je staat van dienst laat zien dat je "een" motor achter T.net was. Wat ik jammer vind, ben een beetje old fashion, is dat er geen saamhorigheid meer valt te betrachten in "slechte" tijden. Vroeger waren andere oplossingen meer regel dan incicdent, in slechte tijden helpen we elkaar, al moet een ik een dag zonder vlees op mijn bord "leven".

Kort gezegd, in mijn ogen is het onprofessioneel, je mag het ook mis-management noemen in het hele markt segment, om slechts enkele te ontslaan als het even tegen zit. Natuurlijk, iedereen heeft zijn kosten maar waar is de solidariteit gebleven, iedereen een beetje op zijn salaris inleveren zolang de crisis duurt om iedereen aan boord te houden ?

Para is een beetje verdrietig en boos tegelijk, een inkomen is belangrijk, plezier in je werk is velen malen belangrijker. Ik hoop dat je dat plezier elders weer snel mag vinden, gezien je opleiding zal het geen probleem zijn om snel weer wat anders te vinden.

Voor wat het mag betekenen, het gaat je goed. " Strong men never fall, they only rise " :)

http://www.makeyourmarkhere.nl

( VNU weet al dat het in 2010 weer beter gaat ? ) :O

Door Tweakers user McVirusS, dinsdag 21 juli 2009 10:57

Hey Roelant,

Balen man! Kan me voorstellen dat het erg unreal voelt. Ik vond het al moeilijk om vrijwillig weg te gaan als moderator. En dat was niet eens een echte baan.

Veel succes met het zoeken van andere baan!

Groet,
Meinaart

Door Tweakers user Stouten, dinsdag 21 juli 2009 12:41

Tijd om de about sectie op je blog te wijzigen

Door Tweakers user himlims_, woensdag 22 juli 2009 16:14

Hii hardewerker,

We zijn 't niet altijd met elkaar eens geweest (nergens voor nodig ook niet) maar kan me goed voorstellen hoe f*cked up dit voor je is. Als je werkgever je de bons geeft. Hoewel het woord werkgever misschien misplaatst is; zoals je zelf omschrijft is het een familie :+
Zelf een soort gelijke situatie mee gemaakt bij een oude werkgever familie, raakt je. Want je werkt niet; je beoefend je hobby en krijgt nog betaald ook. Althans zo zag ik, in iedergeval succes op de arbeidsmarkt!

Door Tweakers user bulle bas, donderdag 23 juli 2009 23:00

@Parabellum, volkomen eens. Je gaat niet iemand van het eerste uur eruitgooien om zoiets doms als minder mooie cijfers in je Excell-rekenblad. Wanneer zijn ontslag een failissement zou kunnen afwenden, à la.
Maar dit is supermarktmentaliteit.

-veel dus.

Door Tweakers user MrJayMan, donderdag 23 juli 2009 23:53

Een situatie die tot verandering dwingt. Pijnlijk nu maar het kan erg verfrissend zijn.

Door Tweakers user Rev-anche, zaterdag 25 juli 2009 02:18

@ Roel!

Ik weet uit ervaring dat dit echt een K*t periode is maar wees niet bang mensen zoals jij krijgen binnen de kortste keren weer een andere functie, (hopelijk beter betaald)

Succes

Door Tweakers user mOrPhie, woensdag 5 augustus 2009 09:52

Roelant, een wat late reactie, maar ik bedacht me net dat ik niet meer precies wist wanneer je op zwart zou gaan en kwam er zodoende achter dat dat al het geval was.

Bedankt voor de jaren van inzet. Ik vind het nog steeds lastig om te zien dat iemand die zo verbonden was aan het bedrijf, vertrekt. In hoeverre dit onoverkomelijk was, laat me koud. Het feit dat er puur naar de functie is gekeken en niet naar de persoon erachter vind ik moeilijk te vatten. Personen maken een bedrijf. Sommige personen maken een bedrijf wat meer dan de ander. Dat negeren is erg onverstandig. Het is jammer dat het HR management van VNU er blijkbaar anders over heeft gedacht.

Ik hoop dat je bovenstaande rant vooral ziet als een compliment voor jou. Veel succes met je verdere carriere en tot op de MoaM! :)

Reageren is niet meer mogelijk