En dan ineens is het afgelopen

Door Roelant op maandag 20 juli 2009 16:31 - Reacties (35)
Categorie: Tweakers.log, Views: 7.623

Als ik de eerste woorden van dit verhaal in een nieuw tekstbestandje typ, is het woensdag 20 mei. De dag voor hemelvaartsdag. Er staat een briefing door het VNU MT op de agenda en de details van de intern al eerder aangekondigde reorganisatie zullen bekend worden gemaakt.

VNU heeft last van de recessie en moet reorganiseren. Ik weet dat er naast de tijdelijke contracten, waarvan al eerder bekend was dat we ze niet kunnen verlengen, vandaag twee mensen te horen krijgen dat hun vaste contract zal worden opengebroken. Pijnlijke beslissingen, één voor één, waar we als "Tweakers MT" best moeite mee hebben. Dit is een first.

Wat we nog niet weten, is dat mijn eigen contract het derde zal zijn.


De redenen zijn simpel en zoals ik ze al van de twee andere contracten ken: economische teruggang, de noodzaak te snijden in de kosten. En in mijn specifieke geval: de wens dat niet uitsluitend op productieniveau te doen. Functioneren of mijn persoon staan er los van, er is uitsluitend op functieniveau gekeken en mijn functie is de "beste" van een aantal hoe dan ook slechte opties bevonden.

Op inhoudelijke details kan en wil ik publiekelijk natuurlijk niet ingaan, maar het is te onrealistisch om waar te zijn. Unreal. Bijna zes jaar nadat ik officieel als werknemer bij Tweakers.net in dienst kwam, wat op zijn beurt nog eens twee jaar was nadat ik lid werd van de crew, "de familie".

Ik heb het bedrijf achter Tweakers.net zien groeien van een one-man-show, tot een intieme club en uiteindelijk tot de professionele organisatie die het vandaag de dag is. De laatste jaren van mijn leven waren intens - en steeds intenser - met dat Tweakers.net verbonden.

Aan die intensieve verbondenheid komt vandaag een einde. In hoeverre ik verbonden blijf aan de Tweakers.net community is natuurlijk mijn eigen keuze, maar het zal hoe dan ook niet meer hetzelfde zijn.

Dit heeft niemand binnen Tweakers kunnen voorzien of voor mogelijk gehouden. Ik ga afscheid nemen van een bedrijf wat meer dan een bedrijf voor mij is en waar ik nog steeds over praat als "we" in plaats van "ze".

Nu, twee maanden later, ben ik aan het idee gewend geraakt. De juridische zaken zijn afgerond en toekomstplannen beginnen vorm te krijgen. De blik op vooruit, hoe onwennig dat soms nog is. Tijd om de laatste puntjes op de i te zetten, het echte afscheid nemen kan beginnen.

Ik geloof ook dat je geen nieuw hoofdstuk kunt beginnen zonder het vorige eerst fatsoenlijk af te sluiten, dus vandaag ga ik "terug naar zwart". De cirkel is dan rond: ik word weer een "gewone" bezoeker, zoals ik ooit begonnen ben. Dan kunnen Tweakers.net en ik elkaar opnieuw leren kennen en kunnen we opnieuw kijken of (en zo ja: wat) we elkaar iets te bieden hebben.

En zo niet zijn er in ieder geval de goede herinneringen aan een prachtige tijd, waar ik zonder twijfel veel van ga missen.

Tweakers.net op Twitter (2)

Door Roelant op vrijdag 15 mei 2009 11:56 - Reacties (22)
Categorie: Tweakers.log, Views: 6.731

We zijn al lekker op gang gekomen en samen hoofdredacteur @wilbertdevries (om maar even in stijl te blijven :P) probeer ik het 'Tweakers.net op Twitter'-experiment op een leuke en toegankelijke manier vorm te geven. Maar hoe pak je dat nou het beste aan, een account waar meerdere mensen onder posten?

We hoeven het wiel natuurlijk niet helemaal opnieuw uit te vinden we zijn immers niet het eerste bedrijf of community die zich op Twitter begeeft. Er zijn een aantal gangbare praktijken, met ieder z'n eigen voor- en nadelen.

Lees verder »

Tweakers.net op Twitter

Door Roelant op maandag 11 mei 2009 11:34 - Reacties (19)
Categorie: Tweakers.log, Views: 6.033

Twitter is geprezen en verguisd, zelfs hier op de Tweakblogs is er al het nodige over geschreven. Feit is, als je de zin en onzin ervan een beetje kunt nuanceren, het hele leuke mogelijkheden biedt. Al was het maar omdat het een asynchrone community is.

Persoonlijk vermaak ik me in ieder geval kostelijk en ook voor een site als Tweakers.net zie ik leuke mogelijkheden: precies die dingen die te informeel of klein zijn voor een .plan en zelfs te weinig inhoudelijk voor een blog, maar tóch de moeite waard om met de community te delen. Tijd voor een experimentje, dus?

Was dat het nou?

Door Roelant op vrijdag 20 maart 2009 12:50 - Reacties (14)
Categorie: Tweakers.log, Views: 5.199

Toen we in het abonneeforum aankondigden dat we een aantal abonee-features via karma aan een grotere groep bezoekers beschikbaar gingen stellen, was dat natuurlijk aanleiding tot commotie. Van de eerste schrik bekomen en overtuigd van het feit dat men er zelf niet op achteruit zou gaan, bleef er één feature over waarvan het een aantal mensen toch aan het hart ging dat die voor "de massa" beschikbaar zou worden: de Tweakblogs.

Doemscenario's werden uit de kast getrokken: de Tweakblogs zouden overspoeld worden met nieuwe gebruikers die "veel te makkelijk" aan de benodigde 5000 karma zouden kunnen komen. "Waardevolle" en "nuttige" posts zouden bedolven worden onder de stortvloed van "onzinblogs". Ronduit draconische maatregelen moesten uitkomst bieden, zoals bijvoorbeeld het beoordelen van een aspirant-blogger op basis van een proefblog door ballotagecommissie van bestaande bloggers.

Lees verder »

Google Analytics: niet vanzelfsprekend legaal

Door Roelant op woensdag 18 februari 2009 16:16 - Reacties (10)
Categorie: Privacy, Views: 7.806

Recent hebben we een stukje tekst over Google Analytics aan het Privacybeleid van Tweakers.net toegevoegd. We gebruiken Analytics al langer, maar vanuit privacy-oogpunt was dat bepaald niet vanzelfsprekend.

Lees verder »